Myšlenkový mišmaš #8 2021

O největší výzvě v podnikání, o (snad pořád zdravé) soutěživosti a touze po nekonečně kreativním myšlenkomapování.

Vaše největší výzva v podnikání

Pokud podnikáte, jednou za čas je dobré se zeptat, jak to, co děláte, posunout na další level. Co je pro vás právě teď výzva? Co musíte překonat, objevit nebo začít, abyste se ve svém byznysu posunuli dál?

Moje aktuální výzva je: Udělat z aktivního příjmu příjem pasivní.
Nikdy mě téma pasivního příjmu nepálilo tolik jako teď. Už nechci jen vyměňovat svůj čas za peníze. Chci svůj čas zpátky.

Vybudování pasivního příjmu je pro mě důležitým milníkem. Ať to zní jakkoliv nevhodně a namyšleně, opravdu se cítím být vyrušována prací pro ostatní. Možná jsem po všech těch letech otročiny na snech ostatních už opravdu řekla dost. Definitivně! A příčí se mi z toho ustoupit.

V reálu to zatím vypadá tak, že postupně omezuji a zcela ukončuji spolupráce a nezačínám další. Je to dost bláznivé a před pár lety bych si to jen stěží dokázala představit, ale jen tak se budu moct plně soustředit na to skutečně důležité. Na sebe a to, jak si jeden po druhém splnit svých 85 snů (a prý bych to měla zkusit ještě zdvojnásobit!)
A co potřebujete změnit vy, abyste se přiblížili ke svým snům?

Co je pro vás právě teď výzva?

Jsem brutálně soutěživá

Říkám si: Je to jen hra. Jen tancuješ.
Kecyyyyyy!
To víš, že chci mít i skvělý skóre. To víš, že se chci umístit tak, abych z toho měla i megadobrej pocit. To víš, že chci získat co nejvíc „Perfect“ pohybů a jejich co nejdelší řadu. To víš, že chci bejt v tom týmu, kterej vyhraje. To víš, že chci porazit Bosse a získat nový avatar do sbírky.

Nevím, jak to máte vy, ale dokud jsme nezačali s Just Dance, mohla jsem si myslet, že soutěživá nejsem. Jenže jsem. A je to supr!
Už koumám taktiky, jak se dostat výš než jen na 48. místo v celosvětovém Dance Floor.😎 No, já myslím, že je to jasný. Trénink. Ten totiž dělá mistra.

Probudit svou kreativitu

Poslední měsíce mi přichází nápady na myšlenkový mapy. Aniž bych to nějak cíleně hledala nebo vymýšlela. V podstatě za to může domoučení. Moje znalosti tvoření myšlenkových map jsou zatím minimální. Pokud to má mít smysl, musím to vzít opravdově a správně, tedy od základu. A tak jsem si v pátek rozšířila knihovničku o Myšlenkové mapy Tonyho Buzana.

Ačkoliv myšlenkové mapy znám už od střední, a okamžitě mě uchvátily, nikdy jsem nepronikla dost do hloubky a nezačala je používat systematicky. Teď mám příležitost to změnit. Vlastním kompletní návod, jak na to 🙂

Nápadů mám na rozdávání a neříkám, že všechny, ale hodně z nich by si zasloužilo realizaci. Minimálně budou skvělým tréninkem pro moje učení a zdokonalování v myšlenkomapování.
A co vy? Jak si zaznamenáváte myšlenky? Mapujete nebo máte jiný systém?

Minišlenky:

  • Procházela jsem slabá hesla na webech a našla skvělou inspiraci na výzvy. Mrkněte se na Day Zero Project >
  • Tenhle týden mě potěšil e-mail od Zachraň jídlo. Jestli chcete šikovné recepty s tipy a inspirací na hospodaření s jídlem, dejte si odběr >
  • Dorazily Sakura fixy a Zentangle sada. Kvalitní písátka a originální pomůcky pro kreslení zentangle patřily mezi menší sny, které jsem si chtěla splnit. Tak mám hotovo a jsem spoko. Co dál?

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.