Noční můra všech cestovatelů

Hlavně nic nezapomenout. Hlavně nenechat něco důležitého doma. Kontrolujeme, koumáme a možná se až nepatřičně strachujeme, zda nám nevypadlo něco důležitého ze seznamu na naší dovolenou nebo školu v přírodě.

Já byla letos v pohodě. I když prvorozený seznam nedostal, což mě v první moment trochu překvapilo, zhostila jsem se přípravy s jistou dávkou lenosti a prachsprostě jsem opsala seznam, který jsem zabalila měsíc a půl předtím své druhorozené. Co si tak vzpomínám, spoustu věcí ještě přivezla nepoužitých, takže jsem se nebála, že by to nevyšlo. Vyhodila jsem jen zbytečné množství teplého oblečení, protože červen.

V tom všem nadšení z objevu tílka a malého množství věcí skladných do malého kufříku, s vidinou minimálního podepisování všech svršků, jsem jakýmsi nedopatřením přehlídla položku, která by na červnovém seznamu věcí rozhodně neměla chybět. PLAVKY!

Jo, plavky. Nezabalila jsem mu plavky.
Na seznamu nebyly.
A nejvtipnější je, že jsem to zjistila až dnes, kdy jsem už nevydržela rodičovskou neinformovanost a začala pátrat po zprávách ze ŠvP na stránkách školy.

Zpráva zněla jasně: Dojeli dobře. Všichni jsou v pořádku. Na koupališti byli už 2×. A jako důkaz foto vysmátých dětí na koupáku.
To psali včera.
Jujda.

Předpokládám, že na naháče nešel.
Sedím tu a podléhám směsi studu a pobavení. Stydím se, jak jsem mohla být tak mimo a zapomenout něco tak zásadního. Současně se nedokážu ubránit představám, jak se asi tvářil, když zjistil tuhle nemilou skutečnost v jednom z pokojů tříhvězdičkového penzionu Miluška. No, jelikož neměl příliš na výběr, věřím, že si poradil. I když, bílý slipy jsou dost divný plavky.

Takže příště plavky preventivně i do zimního seznamu 😉

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.