Zajímavě nezajímavý život

Také máte někdy pocit, že je váš život méně zajímavý než život někoho jiného? Občas se to může stát každému. Problém je, že často vidíme jen ten kousek, který se zajímavým jevit může. Ostatně, ten dojem mu stejně přisuzujeme my – na obou stranách. Podobně jako jakoukoliv jinou vlastnost…

Náš úkol není o tom, jak svůj život udělat zajímavější, ale jak vidět to, co už je, takovým pohledem, abychom to mohli (s čistým svědomím) za zajímavé prohlásit. A čím častěji se nám to podaří, tím lépe. Nakonec, věci jen jsou a až náš pohled z nich udělá něco, co nás může těšit nebo ničit.

Myslím, že lidský život je příliš krátký na to, abychom si ho sami dělali těžší. Proč sami sobě házet klacky pod nohy? Proč si vytvářet trápení tam, kde mohou být radosti?

Vím, já vím, někdy člověku není do zpěvu, natož aby se smál. Ale plakat taky hned nemusí. Vlastně se nemusíme ani smát. Stačí jen vidět věci, tak jak jsou. Což samozřejmě taky není jednoduché. Ale jak se říká, cvik dělá mistra.

Trénujte se v tomto umění každý den a brzy se stanete mistry. Mistry zajímavého pohledu na život. To zní báječně, co říkáte?

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.